Hanna-Kaisa Järvi Hyvinvointialan liitto

Vastuullista hoitoa ja hoivaa

Yksityinen terveys- ja sosiaalipalveluala yhdistyi kesäkuussa uudeksi työnantajaliitoksi. Hyvinvointialan liitto aloittelee toimintaansa haasteellisessa toimintaympäristössä. Sote-uudistuksessa on menossa kuuma vaihe ja samaan aikaan sosiaali- ja terveyspalvelualan tuottajat valmistautuvat uuteen toimintaympäristöön.

Mikä on muuttumassa? Yhdellä sanalla sanoen: kaikki. Koko sosiaali- ja terveyspalveluiden tuotantojärjestelmää ollaan rukkaamassa uusiksi. Pääministeri Sipilän hallitus on linjannut tavoitteekseen kustannussäästöt ja palvelujen saatavuuden parantamisen. Tavoitteeseen päästään vain tuotantoportaalia laajentamalla, kilpailua lisäämällä ja markkinoita avaamalla.

On tärkeää muistuttaa sote-uudistuksen kaikkein perimmäisimmästä syystä. Muutoksia tehdään siksi, että sinä ja minä, me kaikki saamme hoitoa ja hoivaa juuri silloin, kun sitä tarvitsemme ja juuri sellaista kuin tarvitsemme.

Hyvä ja laadukas hoiva ja hoito ovat olleet yksityisellä sosiaali- ja terveyspalvelualalla aina kaiken perusta. Alalla toimivien yritysten ja yhteisöjen koko toiminta perustuu sille, että ne kykenevät tuottamaan oikea-aikaisia ja laadukkaita palveluja niitä tarvitseville ihmisille. Hyvinvointialan eliksiiri ovat huippu ammattilaiset ja heidän tekemä arvokas työ kaikkien suomalaisten parhaaksi.

 Vastuullista, avointa ja läpinäkyvää toimintaa

Hyvinvointialan toiminta on avointa ja läpinäkyvää. Palveluntuottajat ovat sitoutuneet vastuullisuuteen ja laatuun sekä yksilölliset tarpeet huomioivaan ja asiakasta aina kunnioittavaan palveluun. Mikäli tämä ei yrityksessä toteudu, asiakas tekee valintansa, jättää toisin sanoen valitsematta.

Sama vastuullisuus kantaa läpi työntekijäpuolen sekä johdon ja johtamisen. Osaamista pitää pystyä ja sitä pitää saada käyttää jokaisen suomalaisen paremman huolenpidon turvaamiseksi.

Hyvinvointiala koskettaa jokaisen suomalaisen arkea koko elämänkaaren ajan. Asiakkaan rooli korostuukin valinnanvapauden myötä jatkossa entistä enemmän. Tämä on yksityiselle toimialalle erittäin tuttua. Korkean laadun takaa terve kilpailu palveluntuottajien välillä. Hyvinvointiala tekee nyt ja jatkossa työtä tasapuolisten toimintaedellytysten edistämiseksi ja toteutumiseksi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

En ole aivan vakuuttunut siitä, että yksityinen terveyspalveluiden tuottaja olisi aina se parempi vaihtoehto. Kokemusta on sekä yksityisen puolen hoidoista että julkisen puolen hoidoista. Huonoja löytyy varmasti tulevaisuudessakin kummaltakin taholta. Puheet eivät tätä muuksi muuta.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Olen samaa mieltä Irjan kanssa.

Toimituksen poiminnat